Deținutul care a fost bătut la sfârșitul lunii Iunie de un coleg de celulă, în Penitenciarul Nr.17 Rezina, a murit în această după-amiază la spital. Despre acest fapt a anunțat Administrația Națională a Penitenciarelor pe pagina de Facebook.

„În seara zilei de azi, 05 iulie curent, aproximativ la ora 17:10, în cadrul Secției de terapie intensivă a Spitalului de Medicină Urgentă din mun. Chișinău, a decedat condamnatul la detențiune pe viață, care, la data de 25 iunie 2022, în timpul unei altercației cu colegul de celulă din cadrul Penitenciarului nr.17-Rezina, unde ambii execută pedeapsa privativă de libertate, s-a ales cu leziuni corporale, două plăgi contuze în regiunea frontală și parietală a capului și o plagă în regiunea gâtului”, se menționează în comunicatul ANP.
 
Pe cazul dat a fost dispusă anchetă internă, iar despre decesul  condamnatului au fost informate rudele, organele de drept, dar și Oficiul Avocatului Poporului.
 
Amintim că Deschide.MD a scris la sfârșitul lunii iunie despre faptul că un  condamnat la detenție pe viață, în vârstă de 58 de ani, a ajuns la spital în comă de gradul doi, după ce a fost lovit cu capul de carcasa de metal al patului de către un alt deținmut în vârstă de 57 de ani.

Bătaie între deținuți la Penitenciarul nr. 17 Rezina. Un condamnat a ajuns în comă la spital