Cu prilejul Săptămânii Europene a Sportului, la Chișinău s-a desfășurat un meci de Oină, care a inclus Super Cupa la Oină, la care au concurat jucători profesioniști, urmat de un meci amical jucat de echipa Ambasadelor Statelor Membre ale UE și echipa formată din reprezentanți ai Guvernului Republicii Moldova.

Meciurile s-au desfășurat pe stadionul Dinamo din capitală. 

Super Cupa la Oină 2022 s-a jucat între Selecționata R. Moldova și o echipă din Nisporeni, cea din urmă devenind câștigătoare, cu 5-6.

Au participat la meci și reprezentanții Ambasadei României în R. Moldova, alături de alți diplomați de la Chișinău, care au învins echipa formată din reprezentanți ai Guvernului.

„Victorie pentru echipa Europa în meciul demonstrativ de oină de azi de la Chișinău! Felicitări colegilor de la Ambasada României în Republica Moldova!”, a scris ambasadorul Cristian-Leon Țurcanu după meci. 

Și, pentru că Oina face parte din patrimoniul cultural al Republicii Moldova, participanții la eveniment au avut prilejul să viziteze un târg cu lucrări artizanale, realizate de meșteri populari, să admire un spectacol interpretat la străvechiul Bucium și multe altele.