Președintele R.Moldova, Maia Sandu, a promulgat astăzi modificările la Legea privind prestațiile sociale pentru copii, care stabilesc acordarea unei indemnizații lunare pentru îngrijirea copilului pentru toți copiii cu vârsta de până la doi ani, indiferent dacă părinții lor sunt asigurați sau nu.

În acest sens, din luna octombrie, pentru părinții neasigurați, indemnizația de îngrijire a copilului va crește și va constitui 1000 de lei, iar pentru părinții asigurați, noua îndemnizație de 1000 de lei se va adăuga celei existente pentru concediul de îngrijire a copilului.

De indemnizație vor beneficia peste 63 de mii de persoane. Vrem ca toți copiii din Moldova să crească în siguranță și afecțiune, și să aibă condițiile necesare pentru dezvoltare. Legea este și parte a Programului „Familia”, lansată de Ministerul Muncii și Protecției Sociale și care prevede un pachet amplu de acțiuni de susținere a copiilor și a familiilor cu copii din țara noastră”, a scris ea.

Amintim că acum o săptămână, Parlamentul a votat în lectura finală modificarea Legii privind prestațiile sociale pentru copii. Potrivit documentului, de la 1 octombrie, copiii în vârstă de până la doi ani vor primi indemnizații lunare de 1000 de lei, indiferent dacă părinții sunt sau nu asigurați în sistemul de asigurări sociale de stat.

Detalii: Votat de Parlament: De la 1 octombrie, indemnizații de 1000 de lei pentru toți copiii până la vârsta de doi ani