Curtea de Apel Chișinău a dat curs solicitării procurorilor și a dispus prelungirea măsurii de arest la domiciliu pe numele fostului președinte al R.Moldova, Igor Dodon, până la data de 21 octombrie. O decizie în acest sens a fost adoptată de către magistrați cu puțin timp în urmă.

Amintim că la data de 19 septembrie, Judecătoria Chișinău a decis prelungirea măsurii preventive pe numele lui Dodon pentru 20 de zile. Procurorii au anunțat că nu sunt de acord cu decizia respectivă și o vor contesta în instanța ierarhic superioară.

Igor Dodon a fost reținut la data de 24 mai 2022. Ulterior, la data de 26 mai 2022, printr-o decizie a Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, acesta a fost plasat în arest la domiciliu - măsură care este aplicată și la ziua de azi.

Fostul șef al statului este bănuit de îmbogățire ilicită, corupere pasivă, finanțarea ilegală a partidului și trădare de Patrie. În dosar mai sunt vizați mama lui Dodon, soția sa, dar și cumnatul său, Petru Merineanu, care la moment se află în arest preventiv în Penitenciarul nr. 13. La fel, Dodon are statut de învinuit în dosarul „Energocom”.