Federația Rusă se află în spatele protestelor antiguvernamentale din R.Moldova, miza fiind destabilizarea situației în R.Moldova, vulnerabilizarea statului și a societății, cu scopul de a obține o țară slăbită și a o folosi drept monedă de negociere în spațiul european. Declarația a fost făcută de ministrul de Interne, Ana Revenco, în cadrul unui interviu pentru Antena 3 CNN.

Potrivit șefului MAI, în spatele protestelor antiguvernamentale din R.Moldova stau penalii fugari care încearcă să evadeze de justiție, dar și Rusia.

Miza este destabilizarea situației în Republicii Moldova, vulnerabilizarea țării, societății, autorităților prin mai multe acțiuni, inclusiv prin propagandă, prin știri false, prin blocarea business-ului, prin discreditarea autorităților, conducătorilor, inclusiv a forțelor de ordine, pentru a obține o țară slăbită și a o folosi drept monedă de negociere în spațiul european”, a spus ea.

Ministrul a precizat că autoritățile acționează prin schimb de informații cu partenerii internaționali pentru a înțelege mai bine tabloul de securitate în R.Moldova și în regiune.

Forțele de ordine îşi vor face datoria și orice acțiune de subminare, orice acțiune subversivă împotriva statului va fi pedepsită corespunzător”, a adăugat ea.