Procuratura Anticorupție vine cu o reacție după ce Igor Dodon și-a lansat site-ul www.cazuldodon.com, în care acesta a publicat mai multe materiale din dosarele penale în care este vizat. Autoritățile atrag atenție că aceasta reprezintă o simplă acțiune politică. Mai mult ca atât, susțin procurorii, informațiile plasate sunt incomplete.

Caracterul acestei acțiuni este unul total politic și are ca și scop să discrediteze autoritatea justiției. De asemenea, denotă o strategie de „spălare la față” în mod public și de-a pune presiune pe martori, precum și pe instanța de judecată. Totodată, instituția PA consideră ca fiind incompletă informația plasată pe site de către inculpat și confirmă că la dosar există și alte materiale care susțin acuzarea”, susțin reprezentanții PA.

Totodată, Procuratura Anticorupție consideră că actul justiției trebuie să aibă loc în sala de judecată, sub lupa riguroasă a legii și trebuie să poarte un caracter obiectiv, departe de intențiile populiste și politice.

Instituția Procuraturii Anticorupție nu se va lăsa atrasă într-un joc de circumstanțe și nu va admite ca imaginea și autoritatea procurorilor să fie discreditată de inculpați. PA va urmări felul în care vor decurge lucrurile și va reacționa în măsura în care va considera că este afectată autoritatea și credibilitatea justiției”, se arată în comunicat.

De menționat că pe site-ul respectiv sunt publicate șase volume din dosar. La fel, acolo se regăsesc și informații privind martorii apărării, printre care se regăsesc Andrian Candu, Lialian Carp, Pavel Filip, Alexandru Slusari și Dumitru Diacov.