Trei cetățeni moldoveni au suferit răni ușoare, după ce un autobuz înmatriculat în Republica Moldova s-a răsturnat în județul Galați. În legătură cu acest incident, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) precizează că, la nivelul oficiului consular, nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară. 

MAEIE informează că urmare a condițiilor meteo nefavorabile, un autobuz înmatriculat în Republica Moldova a derapat în apropierea localității Berheci, județul Galați, iar la fața locului au ajuns mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Galați și SMURD. Potrivit informațiilor preliminare obţinute de reprezentanții consulatului Republicii Moldova la Iași, dintre cei 8 cetățeni moldoveni care se aflau în autobuz, 3 cetățeni moldoveni au suferit răni ușoare și sunt în afara oricărui pericol. MAEIE precizează că, la nivelul oficiului consular, nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară în legătura cu acest accident, responsabilii de la consulat fiind în contact cu autoritățile române, pentru a acorda asistență consulară în funcție de solicitări”, comunică purtătorul de cuvânt al MAEIE, Daniel Vodă.

Totodată, în legătură cu ninsoare și viscolul din țara vecină, MAEIE recomandă conducătorilor auto să evite deplasările, mai ales dacă nu şi-au echipat corespunzător autovehiculele cu anvelope specifice sezonului.