Situația de la S.A. termoelectrica reprezintă „un risc sporit pentru livrarea agentului termic consumătorilor din capitală”, consideră ex-vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari. Într-o postare pe Facebook, Slusari acuză întreprinderea de netransparență, menționând că neregulile de la Termoelectrica ar cauza majorarea tarifelor la căldură.

Probabil că Termoelectrica continuă să achite nota de plată pentru netransparența și scheme obscure. Regretabil este că bardac la această întreprindere strategică generează majorarea tarifelor la căldură și prezintă un risc sporit pentru livrarea agentului termic consumătorilor din capitală”, a scris Alexandru Slusari pe contul său de Facebook.
Slusari declară că Blocul energetic nr.1 a fost oprit în urma unei avarii care s-a produs vineri.
Vă amintesc că acest bloc a fost reparat "capital" în 2019 de compania Horuse împreună cu Силовые Машины cu suma de 12,5 mln euro. În 2021 pe acel tender a fost pornit un dosar penal , care până în prezent este murat undeva în beciurile Procuraturii”, mai scrie Slusari.
Ex-vicepreședintele Parlamentului mai scrie că generatorul din Blocul 3, defectat în noiembrie 2022, rămâne nefuncțional, chiar dacă autoritățile au promis înlăturarea deficiențelor.
 
Alexandru Slusari consideră că situația de la Termoelectrica este „paradoxală” și își exprimă speranța că autoritățile ar fi la curent despre ceea ce se întâmplă la această întreprindere.
În general, situația este paradoxală. Blocul 1, chipurile modernizat în 2019, nu funcționează. Blocul 3, reparat recent vara tot de Horuse, este oprit. Lucrează doar blocul 2, licitația de reparație la care a fost anulată în ultima clipă, contrar rezistenței vehemente lui Spânu, care insista asupra contractului cu Horuse/Силовые машины. Sper foarte mult că data aceasta conducerea țării a aflat despre defectul la Termoelectrica nu din presă”, a conchis Slusari.
Amintim că S.A. Termoelectrică a anunțat că Blocul energetic nr.1 a fost oprit pentru efectuarea lucrărilor de mentenanță. În același timp, responsabilii de la întreprindere dau asigurări că regimul termic și hidraulic al sistemului de alimentare centralizată cu energie termică este asigurat în corespundere cu parametrii prestabiliți.