Convoiul de intervenție la dezastre al Republicii Moldova a traversat frontiera de stat și se îndreaptă spre Turcia. 12 autospeciale, 55 de salvatori și doi câini de căutare, formează echipa IGSU care urmează să intervină la salvarea victimelor cutremurului devastator produs în Turcia și Siria.

Potrivit Poliției de Frontieră, la ora 4:45, convoiul a traversat frontiera cu România la PTF Giurgiulești-Galați. Trecerea frontierei de stat s-a desfășurat în regim prioritar, polițiștii de frontieră împreună cu funcționarii vamali au asigurat rapiditate în toate formalitățile de procedură.
Suntem alături de colegii noștri în această misiune deloc ușoară!”, se arată în mesajul Poliție de Frontieră postat pe Facebook.
 
 
 
Convoiul terestru al IGSU Moldova va traversa România și Bulgaria, având ca traseu Chișinău – Giurgiulești – Silistra - Edirne – Gaziantep(Turcia), până la locul dezastrului preconizându-se un parcurs cu o durată de circa 30 de ore.
 
În Turcia, echipa salvatorilor din R.Moldova va desfășura operațiuni de căutare-salvare în zona afectată de cutremur. Misiunea va dura șapte zile. 
 
Echipa de salvatori a pornit la drum în seara zilei de ieri. Președintele R. Moldova, Maia Sandu, a transmis un mesaj de încurajare pentru salvatorii noștri care pleacă să ofere ajutor celor afectați de seisme.