ÎCS „Premier Energyˮ SRL a primit și analizează propunerea S.A. „Apă-Canal Chișinău” pentru soluționarea problemei datoriei la plata energiei electrice consumate, se menționează într-un comunicat de presă al companiei.

Datoria S.A. „Apă-Canal Chișinău” constituie la ziua de azi suma de 64.8 milioane de lei și include facturi cu termenul de achitare expirat din lunile noiembrie și decembrie, 2022, de asemenea, din ianuarie, 2023. În prezent S.A. „Apă-Canal Chișinău” dispune de energie electrică la toate locurile sale de consum și pe durata discuțiilor nu vor fi operate deconectări”, menționează reprezentanții Premier Energy.

De asemenea, distribuitorul de energie electrică susține că a primit garanții de la S.A. „Apă-Canal Chișinău” privind achitarea integrală a consumului curent, discuțiile fiind axate pe stingerea datoriei acumulată până în luna februarie.

Aceasta a fost una dintre propunerile reprezentanților Apă-Canal Chișinău, ca la moment să fie achitată doar factura curentă pentru energia electrică.    

Deschide și: Acord între Apă-Canal Chișinău și Premier Energy // Furnizorul de apă va plăti doar factura curentă la energie, nu și datoria acumulată

Amintim, că astăzi 7 februarie expiră termenul limită de achitare a datoriilor furnizorului de apă pentru energia electrică. Anterior, autoritățile publice inclusiv primarul general de Chișinău, Ion Ceban, anunțau că vor găsi o modalitate de a stinge acele datorii. De asemenea, Primăria Chișinău a venit cu asigurări către cetățeni că nu vor rămâne fără apă în robinete.