Un bărbat de 42 de ani din municipiul Chișinău a fost reținut de oamenii legii, fiind suspectat de deținerea și răspândirea pornografiei infantile. Potrivit unui comunicat al Poliției, din septembrie 2022, bănuitul și-ar fi creat pe rețelele de socializare un cont fals, prezentânduse drept lucrător medical și de pe care ar fi contactat mai multe femei din familii social vulnerabile care aveau copii. Suspectul le promitea că le va oferi ajutor material în schimbul unor imagini intime în care apăreau minorii.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliul bănuitului, oamenii legii au ridicat telefonul mobil al acestuia. În urma examinării, polițiștii au găsit mai multe imagini în care sunt reprezentați copii implicați în activități sexuale, precum și conversații purtate în care suspectul transmitea imaginile obținute către alți utilizatori.

De asemenea, oamenii legii au stabilit că suspectul purta discuții și cu alte persoane din spațiul CSI, de la care obținea imagini cu conținut sexual în schimbul unor sume de bani, care erau transmise prin tranzacții bancare.

La moment, oamenii legii întreprind mai multe acțiuni pentru a identifica toate victimele din R. Moldova, cât și din alte state.

Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă până la 3 ani de închisoare.