Un bărbat din Florești a fost condamnat la 8 ani de închisoare după ce și-a bătut tatăl vitreg care a decedat peste două săptămâni la spital. Sentința a fost pronunțată miercuri, 22 martie, de magistrații Judecătoriei Soroca.

Potrivit materialelor cauzei, totul s-a produs în noaptea spre 5 februarie 2023, când bărbatul, împreună cu mama sa și tatăl vitreg, aflându-se la domiciliu în orașul Florești, stăteau la masă și serveau băuturi alcoolice. La un moment dat, între femeie și victima s-a iscat o ceartă. Inculpatul a intervenit pentru a calma spiritele, însă tatăl vitreg al acestuia a început să-l înjure. În cadrul conflictului, inculpatul a luat un topor și a lovit victima în regiunea capului.

Ca urmare, tânărul a încercat să-i acorde primul ajutor medical tatăului său vitreg și a apelat la Serviciul 112. La fața locului a intervenit un echipaj al ambulanței care a preluat bărbatul și l-a transportat la spital. Peste două săptămâni, ca urmare a traumelor primite, bărbatul a decedat.

Fiind audiat, tânărul și-a recunoscut integral vina.

În cadrul ședinței de judecată, procurorul a pledat pentru numirea pedepsei sub forma de închisoare pe un termen de 9 ani ani, cu încasarea cheltuielilor de judecată.

Sentinţa este cu drept de apel la Curtea de Apel Bălţi în termen de 15 zile.