UPDATE: Poliția de Frontieră informează că deficiențele tehnice au fost înlăturate, în toate punctele de trecere a frontierei se activează în regim normal. PTF Leușeni, fluxul de călători și mijloace de transport a fost fluidizat. PTF Sculeni înregistrează trafic intensiv pe direcția intrare în R. Moldova. În fapt, se lucrează la capacitate pentru minimizarea timpului de așteptare.

Știrea inițială: Poliția de Frontieră informează că, din cauza unor defecțiuni tehnice, procesarea datelor la trecerea frontierei de stat se desfășoară cu dificultate, ceea ce a dus la creșterea timpului de așteptare. În acest sens, specialiștii lucrează în vederea remedierii problemelor tehnice pentru a fluidiza traficul.

Mai mult decât atât, în prezent, la PTF Leușeni și PTF Sculeni se înregistrează un flux majorat de aproximativ 70 de mașini pe ambele sensuri de deplasare. În schimb, în celelalte puncte de trecere a frontierei se observă un flux moderat de călători și autovehicule.

Călătorii sunt rugați să prezinte înțelegere și răbdare în situația creată, iar autoritățile de frontieră își cer scuze pentru eventualele neplăceri cauzate.