Șoferița troleibuzului care acum un an a strivit o fetiță de 12 ani pe trecerea de pietoni va compărea în fața magistraților. Procuratura municipiului Chișinău anunță despre finalizarea urmăririi penale și expedierea în instanța de judecată a cauzei penale, pornită pentru încălcărea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, care a dus la decesul unei persoane.

Potrivit acuzatorilor, femeia de 42 de ani, în timp ce conducea un troleibuz, nu a ţinut seama de totalitatea factorilor ce caracterizează condiţiile rutiere, a lovit copilul care traversa carosabilul. În urma traumatismelor suportate, victima a decedat la fața locului.

Fiind audiată, învinuita și-a recunoscut integral vinovăția.

În cazul în care va fi găsită vinovată, femeia riscă o pedeapsă de până la 7 ani de închisoare, cu anularea    dreptului de a conduce mijloacele de transport.

Amintim că tragedia s-a produs la data de 24 mai 2022, în jurul orei 15:30 pe bd. Mircea cel Bătrân, când o fetiță de 12 ani, încercând să traverseze strada regulamentar pe o trecere pentru pietoni, a fost strivită de un troleibuz.

Deschide și: VIDEO // Grav accident la Ciocana. O minoră, strivită de un troleibuz

Poliția vine cu detalii în cazul accidentului rutier de la Ciocana: Minora traversa strada regulamentar

Accidentul rutier de la Ciocana // Șoferița troleibuzului, reținută pentru 72 de ore

Astăzi, instanța a dispus plasarea șoferiței în arest preventiv pentru 30 de zile.

Deschide și: Accidentul de la Ciocana // Șoferița troleibuzului, plasată în arest pentru 30 de zile