Bucătarii, care pregătesc masa pentru înalții oaspeți așteptați mâine la Bulboaca, vor să impresioneze invitații prin „tradiție și mister”. Și asta pentru că la masă vor fi servite bucate tradiționale din R. Moldova, dar acestea vor fi reinventate și modelate într-un mod surprinzător.

Despre acest lucru menționează bucătarii de la Castel Mimi, acolo unde va avea loc evenimentul. Echipele de bucătari sunt mixte, atât din R. Moldova, cât și din România.

Prin acest meniu am încercat să povestim despre ce se întâmplă în R. Moldova și în România, din punct de vedere gustativ, pentru că suntem frați și avem foarte multe obiceiuri în comun. Eu cred că acesta este un spațiu exotic pentru multă lume, care se află aici pentru prima dată. Unii dintre ei nu au fost pe aici și nu știu la ce să se aștepte și cred că o să-i surprindem extrem de plăcut”, a declarat Alex Petricean, bucătar din România.  

Au fost selectate doar produse locale, doar produse care se găsesc pe teritoriul Republicii Moldova”, a menționat Vadim Surachii, bucătar șef la Castel Mimi.

Potrivit bucătarilor șefi, la aperitiv va fi o mămăliguță cu brânză și smântână, precum și sarmale în formă de croissant. De asemenea, va fi servită și o tocană de vinete, cu trei variante de fel principal. Garnitura va fi un morcov și o țelină, care vor avea forma „Coloanei Infinitului” lui Brâncuși.