Astăzi are loc cel mai mare eveniment de politică externă pentru R. Moldova, Summitul Comunității Politice Europene. Jurnaliștii și unii delegați au ajuns la primele ore ale dimineții, la Castelul Mimi, din localitatea Bulboaca.

Reprezentanții presei au urcat în două trenuri, special puse la dispoziția jurnaliștilor, de la Gara Feroviară. Ulterior, au ajuns la stația de trenuri de la Bulboaca, unde au fost întâmpinați de o mulțime de polițiști și reprezentanți ai forțelor de ordine, care asigură buna desfășurare și securitatea evenimentului. 

„Totul este foarte bine organizat. Îmi place foarte mult în Republica Moldova. Sunt pentru prima dată aici, dar îmi pare un loc foarte drăguț”, ne-a mărturisit una dintre jurnaliste, Barbara Stabler, corespondent al redacției Keystone-SDA-ATS, din Elveția.

Ajunși la Castel Mimi, unde se va desfășura evenimentul propriu-zis, reprezentanții presei și unii reprezentanți ai delegațiilor au trecut câteva filtre de control. Presa se va afla în spații special amenajate, la distanță de locația unde se vor întruni liderii și invitații.

Evenimentele cele mai importante jurnaliștii le vor urmări de pe monitoare special amenajate în corturile pentru presă.

Tren Moldova UE

Tren Moldova UE

Tren

Tren

tren

tren

Summit pregatiri

Summit pregatiri

 

Summit CPE

Summit CPE