La această oră, în punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița, pe sensul de ieșire din R.Moldova, intrare în România, se atestă o creștere a valorilor de trafic. De asemenea, pe parcursul zilei valorile ar putea crește, informează Serviciul de presă al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF).

Astăzi anticipăm o creștere a fluxului pe sensul de ieșire din R. Moldova, fapt ce va impune aplicarea unor măsuri suplimentare în vederea degajării circulației transfrontaliere, printre care suplinirea numărului de angajați din prima linie de control și a echipamentelor speciale; folosirea la maxim a infrastructurii punctelor de trecere, prin deschiderea tuturor arterelor de control; sincronizarea acțiunilor dintre polițiștii de frontieră și vameși; aplicarea procedurii REVERS, ceea ce presupune redirecționarea traficului pe pistele disponibile de pe sensul opus de deplasare; interoperabilitatea bazelor de date și schimbul reciproc de informații privind fluxul de călători și mijloace de transport; comunicare continuă cu omologii din țările vecine, dar și cu alte autorități cu atribuții la frontieră”, precizează reprezentanții IGPF.

De asemen, se aduce la cunoștință că situația din punctele de trecere a frontierei poate fi urmărită online, accesând https://border.gov.md/camere-web pentru a alege, din timp, un punct de trecere mai puțin aglomerat.

La fel, pentru a obține informații îninte de călătorie, cetățenii sunt îndemnați să apeleze la numărul de telefon 022259717.

Inspectorii de frontieră reamintesc că pe parcursul desfășurării Summit-ului toate punctele de trecere a frontierei terestre vor funcționa în regim obișnuit, fără modificări în programul de activitate. La frontiera cu România sunt deschise 7 puncte de trecere, iar la granița cu Ucraina sunt funcționale 42 de puncte de trecere.