În punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița se atestă flux atenuat de călători și mijloacelor de transport, datorită activității eficiente a celor patru patru autorități de frontieră și vamale din R. Moldova și România care lucrează la capacitate maximă, informează Serviciul de presă al Inspectoratului General al poliției de Frontieră.

În contextul desfășurării Summit-lui CPE în R. Moldova, reprezentanții IGPF îndeamnă călătorii să-și verifice actele de călătorie înainte de a porni la drum, dar și din timp să se aleagă un punct de trecere mai puțin aglomerat.

În acest sens, amintim că este funcțional PTF Leova-Bumbăta, ceea ce ar permite trecerea frontierei pentru mijloacele de transport cu capacitate ce nu depășește 3,5 tone”, informează IGPF.

Situația din punctele de trecere a frontierei poate fi urmărită online, accesând https://border.gov.md/camere-web. Pentru informații suplimentare, călătorii pot apela la numărul de call centru: 022 259 717.

La frontiera cu România rămân deschise traficului 7 puncte de trecere, iar la granița cu Ucraina sunt funcționale 42 de puncte de trecere, precizează inspectorii de frontieră.