Astăzi, 1 iunie, pe întreg teritoriul țării, situația este una calmă, iar activitățile decurg în regim de normalitate, potrivit unui comunicat al Ministerului de Interne.

În contextul Zilei Internaționale a Copilului, în întreaga țară au loc manifestări sportive, festivaluri și evenimente care se desfășoară în aer liber, dedicate celor mici.

În Chișinău, oamenii care au ales să rămână în capitală participă la evenimente cultural-artistice desfășurate în parcurile: „Alunelul”, „Dendrarium”, „La izvor”, dar și în alte locații. Sunt intens vizitate și Grădina Botanică, dar mai ales Grădina Zoologică, preferata copiilor. De asemenea și în municipiile Bălți, Orhei și Comrat se desfășoară evenimente cultural-artistice cu ocazia Zilei Internaționale a Copiilor”, se arată în comunicat.

Totodată, oamenii legii au înregistrat incidente minore, printre care un furt din safeul unei societăți comerciale. De asemenea, a fost a fost depistat un obuz similar perioadei celui de-al doilea Război Mondial.

Potrivit instituției, circulația pe drumurile naționale este asigurată în regim de normalitate. Au fost înregistrare doar incidente ușoare fără a fi necesară intervenția poliției, cazurile fiind de competența asigurătorilor.

La această oră, Summitul CPE este în plină desfășurare, toate delegațiile fiind prezente la Bulboaca. Autoritățile naționale au asigurat deplasarea demnitarilor din Chișinău către Bulboaca în condiții de securitate. Actualmente, toate restricțiile de circulație din municipiul Chișinău, aferente desfășurării Summitului, sunt ridicate. 

Deschide și: A fost reluată circulația pe arterele din Chișinău. Restricțiile vor fi reinstalate, odată cu finalizarea Summit-ului