Complexului memorial ,,Cimitirul Eroilor” de pe bulevardul Decebal va fi reabilitat, anunță Primăria capitalei. Proiectul este realizat în colaborare cu Consiliul Judeţean Buzău, costul de implementare fiind estimat la 5 milioane de lei.

Potrivit proiectului, în centrul scuarului sub formă de semicerc va fi înălțat un monument în memoria soldaților căzuți în cele două războaie mondiale.

Lucrările de reabilitare includ reconstrucția scării de acces către Complexul Memorial „Cimitirul Eroilor”, amenajarea scuarului, restaurarea pilonilor și a peretelui de sprijin de pe perimetrul scuarului, reconstrucția trotuarelor, montarea iluminatului stradal.

Pe teritoriul Cimitirului va fi montat pavaj tactil pentru orientarea persoanelor cu dizabilități.

De asemenea, autoritățile capitalei își propun să amenajeze teritoriul adiacent și să creeze locuri de parcare, paralel bulevardului Decebal.

În Complexul memorial Cimitirul Eroilor sunt înhumați 1645 de soldați căzuți în primul și al Doilea Război Mondial, inclusiv 431 de ostași români.  

Cimitirul a apărut în 1918. Până în prezent s-au păstrat doar fundamentul capelei, scările monumentale și coloanele, în stare avansată de degradare.