Complicele ucigașului din Șoltoaia, raionul Fălești, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru o perioadă de trei ani pentru „favorizarea infracțiunii”. Sentința a fost pronunțată zilele trecute de magistrații Judecătoriei Bălți.

De menționat că tragedia s-a produs în noaptea spre 29 septembrie 2022, când un bărbat a fost ucis în bătaie de către un amic de pahar. Pentru a ascunde urmele infracțiunii, ucigașul a mers la inculpat, care locuia în vecinătate, și l-a rugat să-l ajute să ascundă cadavrul.

Ca urmare, cei doi au încărcat cadavrul într-o roabă și l-au dus pe malul unui iaz din sat, unde l-au abandonat. Ulterior, aceștia au revenit la domiciliul, unde au șters sângele victimei de pe podea și au incendiat hainele murdare de sânge ale atacatorului.

În cadrul ședinței de judecată, inculpatul și-a recunoscut vina și a declarat că a ajutat vecinul să ascundă urmele infracțiunii pentru că a fost amenințat cu cuțitul.

Sentinţa este cu drept de apel la Curtea de Apel Bălţi în termen de 15 zile.

Anterior, în decembrie 2022, bărbatul care a ucis amicul de pahar a fost condamnat la 9 ani de închisoare.

Deschide și: „Nu-mi trebuieşte jmuricul în casă” // Bărbatul din Fălești care și-a ucis amicul de pahar și a dus cadavrul la un iaz și-a aflat pedeapsa