Alte cinci percheziții au avut loc pe teritoriul municipiilor Chișinău și Bălți, în dosarul ce vizează crearea și conducerea unei organizații criminale. În rezultat au fost ridicate înscrisuri de ciornă, telefoane mobile, dispozitive electronice de stocare a informației și carduri bancare destinate acumulării banilor obținuți ilegal.

Potrivit Poliției, acțiunile au fost efectuate ca urmare a perchezițiilor desfășurate recent la Penitenciarul Pruncul și alte două locații din Chișinău. 

Deschide și: VIDEO// 13 percheziții la Penitenciarul Pruncul și în Chișinău,într-un dosar pornit pe faptul creării și conducerii unei organizații criminale

Persoanele vizate sunt foști deținuți din Penitenciarul nr. 9 Pruncul, cu vârste cuprinse între 29 și 55 de ani. 

Precum precizează oamenii legii, suspecții, în timp ce se aflau în detenție, îndeplineau rolul de „supraveghetori” ai diferitor sectoare din penitenciar și acționau în interesul organizației criminale în vederea obținerii mijloacelor financiare ilegale.

Totodată, suspecții erau responsabili de colectarea salariilor dobândite de deținuți pentru munca în penitenciar și impunerea acestora de a participa la jocurile de noroc în scopul creării datoriilor fictive, pe care ulterior și le onorau prin șantaj și maltratări asupra altor persoane.

Perchezițiile au fost efectuate de ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată a INI în comun cu procurorii PCCOCS, cu suportul mascaților de la  BPDS „Fulger”.