Procurorii neagă existenţa unor dosare noi pe numele lui Renato Usatîi, informaţii despre care "trâmbiţează" liderul Partidului Nostru. Acuzatorii de stat spun că politicianul figurează într-un singur dosar penal pe care l-a iniţiat tot el. O reacţie în acest sens a fost oferită portalului Deschide.MD de şeful adjunct al Procu­ra­turii pen­tru Com­ba­te­rea Cri­mei Orga­ni­zate și Cauze Spe­ci­ale, Corneliu Bratunov, urmare a declaraţiilor lui Usatîi că "i s-ar fi pregătit mai multe dosare şi crime împotriva lui". 

"Nu confirmă existenţa unor noi dosare penale pe numele cetăţeanului Renato Usatîi. Singurul dosar în investigaţie este cel iniţiat chiar de Renato Usatîi pe alte persoane cu mult timp în urmă în care s-au parcurs diferite etape ale anchetei, iar elementele noi sunt nişte detalii care îl incriminează inclusiv pe autorul depoziţiei. Procurorii nu pot oferi mai multe amănunte la această etapă. Ce ţine de declaraţiile făcute de Renato Usatîi, ele sunt menite să influenţeze ancheta în desfăşurare sau să deturneze sensul ei real", ne-a declarat Corneliu Bratunov. 

Precizăm că astăzi, Renato Usatîi a declarat pentru ProTV"Plahotniuc a pregătit nu doar dosare penale, ci şi mai multe crime împotriva sa". 

"Cel mai important e că dacă Plahotniuc face dosare penale, cum, nu Plahotniuc, dar procurorii lui Plahotniuc, politiştii, toata echipa murdara care îl deserveşte, eu o sa fac aşa ca Plahotniuc să răspundă conform legii pentru toate crimele care le-a făcut şi mesajul care l-am transmis ieri este foarte clar. Doar în acele secunde de înregistrare care le-am făcut publice, dar ele sunt ore, nu secunde cum am pus", a adăgat Usatîi.