Procuratura Anticorupție a reluat ancheta privind finanțarea Partidului Socialiștilor după ce anterior a fost eliberată o ordonanță de refuz pentru a începe urmărirea penală.

Într-un răspuns acordat de PA unui politician este menționat că la 26 noiembrie 2019, a fost anulată ordonanța de refuz în pornirea urmăririi penale din 08 iulie 2019. Tot în document mai este menționat că anularea a fost făcută la inițiativa conducerii Procuraturii Anticorupție și nu la solicitarea politicianului. 

Detalii: DOC // Procuratura Anticorupție va lua „la bani mărunți” finanțarea ilegală a PSRM

Amintim că Procuratura Anticorupție a examinat anterior demersul deputaților Iurie Reniță, Lilian Carp şi Octavian Ţîcu, privind verificarea provenienţei banilor utilizaţi de PSRM în campania alegerilor prezidenţiale din 2016.

La data de 23 octombrie deputatul Iurie Reniță a prezentat o scrisoare adresată procurorului general Dumitru Robu, în care se solicită verificarea provenienţei banilor utilizaţi de PSRM în campania alegerilor prezidenţiale din 2016. Şi colegii Lilian Carp şi Octavian Ţîcu au semnat această scrisoare. Reniţă spune că a intrat în posesia unor materiale care scot la iveală acţiuni ilegale de spălare de bani cu implicare unor persoane afiliate PSRM. Potrivit deputatului, firma ofshore ar fi înregistrată în Bahamas. Datele prezentate de Reniţă se conţin într-un raport elaborat la CNA.

Citește și: Iurie Reniță cere procurorului general să verifice banii utilizaţi de PSRM la Prezidențiale din 2016