Procurorul general Alexandr Stoianoglo se contrazice atunci când vorbește despre restabilirea lui Viorel Morari în funcția de șef al Procuraturii Anticorupție. Acest lucru reiese din declarațiile noului șef PG de la TV și răspunsul oferit de Stoianoglo ex-șefului PCCOCS, Nicolae Chitoroagă.

„El (n.red. Viorel Morari) s-a adresat în judecată, care a dat posibilitatea Procuraturii Generale și lui Viorel Morari de a se înțelege pe cale amiabilă. Dar vă asigur că procedura de restabilire este departe de cea legală. Eu cred că Viorel Morari a fost restabilit în funcție ilegal”, declara Stoianoglo acum două zile la postul TV8. 

Exact în aceeași zi, Alexandr Stoianoglo i-a răspuns ex-șefului PCCOCS, Nicolae Chitoroagă la solicitarea de a anula ordinul Procurorului General prin care a Morari a fost restabilit în funcție, că nu există motive pentru a anula oridnul respectiv, lăsând de înțeles că restabilirea în funcție a lui Morari este legală. 

„Examinând argumentele expuse de dvs. în cerere, în contextul circumstanțelor cauzei, se atestă că ați recurs la interpretarea eronată a temeiurilor de fapt și de drept, motiv pentru care cererea se respinge ca nefondată”, se spune în răspunsul procurorului general Alexandr Stoianoglo.   

Amintim că săptămâna trecută, Procuratura Generală a anunțat că procurorul-șef al PA, Viorel Morari, va fi delegat pe termen de o lună la PG, iar procurorul-șef interimar al PCCOCS, Dorin Compan, va reveni în funcția sa de procuror în Procuratura Anticorupție. Totodată, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a dispus efectuarea de către două grupuri de procurori a controlului complex al activității celor două procuraturi specializate.

Ulterior Stoiangolo a lansat un tir de acuzații la adresa lui Morari și anume că a încercat să-și subordoneze PCCOCS și Procuratura Generală.

Detalii: Stoianoglo îl atacă dur pe V.Morari: Fără sprijin politic, nu și-ar fi permis acțiunile întreprinse

Drept răspuns, Viorel Morari a declarat că suspendarea sa de la șefia Procuraturii Anticorupție nu a fost motivată, iar acuzațiile aduse de către procurorul general, Alexandru Stoianoglo, reprezintă o încercare de intimidare. 

Detalii: Reacția lui Viorel Morari la atacul dur al lui Stoianoglo