În timp ce colectează bani de la cetățeni pentru a susține sistemul medical din R.Moldova, autoritățile au alocat, în plină pandemie de coronavirus, fonduri din bugetul de stat pentru reparația Complexului Memorial „Eternitate”. Potrivit unei investigații realizate de ZdG, pentru renovarea acestuia se vor cheltui aproape 3 milioane de lei.

Pentru că lucrările au fost promise de Igor Dodon încă 2 ani în urmă, se pare că acestea au fost de „nelipsit”, și asta în condițiile în care pe zi ce trece, numărul cazurilor de infectare cu coronavirus crește în R.Moldova.

ZdG: 13 martie 2020. În R. Moldova erau înregistrate 8 cazuri de coronavirus, iar autoritățile se pregăteau să decreteze „stare de urgență” în legătură cu răspândirea virusului care a ucis, în întreaga lume, peste 45 de mii de oameni.

În aceeași zi, la Agenția Achiziții Publice era înregistrat contractul semnat de Agenția Asigurare Resurse și Administrare Patrimoniu a Ministerului Apărării și firma „Magda” SRL pentru „reparația elementelor de bază din cadrul Complexului Memorial „Eternitate”. Valoarea lui constituie 2,33 milioane de lei. 

„Acces interzis. Lucrări de reparație”

Clauzele aferente contractului prevedeau începerea lucrărilor în ziua de 18 martie 2020, imediat după decretarea stării de urgență, iar finalizarea lor – la 30 aprilie, cu o săptămână înainte ca în R. Moldova guvernarea socialistă să sărbătorească împlinirea a 75 de ani de la „victoria în războiul pentru apărarea patriei”. 

Continuarea investigației o puteți citi aici.