Au apărut noi detalii despre operațiunea Serviciului de Informații și Securitate în urma căreia a fost demascată o schemă prin care se facilita susținerea examenului auto contra unor sume ce variau între 500 și 1000 de euro. Surse apropiate anchetei, din cadrul Agenției Servicii Publice, ne-au comunicat că de această schemă ar fi profitat și odraslele unor funcționari de rang înalt, printre care copiii a doi deputați din Parlamentul R.Moldova.

Schema ar fi fost pusă la cale de către doi șefi de secții din cadrul ASP  și ar fi activat de mai bine de un an, timp în care, contra unei sume ce varia între 500 și 1000 de euro, lunar, cel puțin 30 de persoane promovau cu brio examenele auto. Unul dintre cei doi șefi ASP a a fost reținut, iar altul a reușit să părăsească R.Moldova.

Potrivit unui comunicat al Serviciului de Informații și Securitate, s-a stabilit că membrii grupului criminal îi echipau pe candidați cu tehnică specială și organizau de la distanță transmiterea răspunsurilor corecte pentru a înlesni susținerea examenului auto în condiții sigure.

„Aceștia argumentau că dețin influență asupra persoanelor publice din cadrul ASP, pentru ca ultimii să ignore ilegalitățile admise în cadrul susținerii examenelor”, se menționează în comunicat.

Sursele noastre susțin că de această schemă ar fi profitat și odraslele a unor persoane care au deținut funcții în alte în stat, dintre care doi deputați, un fost viceministru al MAI, dar și un ex-ministru al Mediului.

În acest dosar ar fi fost efectuate 23 de percheziții, iar procurorii urmează să înainteze un demers în baza căruia câteva sute de permise de conducere urmează să fie anulate.

Potrivit comunicatului remis presei de către SIS, din grupul criminal fac parte 8 cetățeni, identitatea cărora deja a fost stabilită, precum și alte persoane în curs de identificare.

Sursa citată amintește că, subdiviziunile securității interne ale SIS și ASP au reținut în flagrant delict mai mulți cetățeni moldoveni, asupra cărora a fost depistată și ridicată tehnica specială.

(VIDEO) 8 persoane, reținute într-un dosar de corupție în cadrul ASP. Cereau între 500-1000 € pentru a facilita susținerea examenelor auto