În anul 2016, în instituţiile subordonate Ministerului Afacerilor Interne au fost înregistrate cele mai multe acte de corupţie - 119. Potrivit datelor Centrului Naţional Anticorupţie (CNA), poliţiştii sînt urmaţi de instituţiile financiar-bancare (110) şi de autorităţile publice locale (102). Potrivit agenţiei Infotag cu referire la raportul CNA, pe parcursul anului trecut au fost înregistrate 720 de acte de corupţie, comparativ cu 533 în anul 2015.

Printre subiecţii infracţiunilor de corupţie se numără 21 de judecători, 2 foşti miniştri, 15 primari, 12 conducători de instituţii autonome sau teritoriale din cadrul ministerelor şi ai altor autorităţi publice, 21 de avocaţi, 100 de poliţişti şi 64 de directori de întreprinderi de stat.

În anul 2016, ofiţerii CNA au examinat peste 37 mii de sesizări, plîngeri, demersuri şi petiţii, acest indiciu fiind în creştere cu 4% faţă de perioada similară a anului precedent. Din numărul total al acestora, 3205 sînt plîngeri împotriva funcţionarilor. Din străinătate au fost recepţionate 297 de petiţii şi adresări. În special, petiţiile au parvenit de la cetăţenii şi organizaţiile aflate în ţări precum: Italia, Anglia, România, Ucraina, Rusia, Germania.

Din numărul total de petiţii, 10% au fost anonime. Cetăţenii se plîng cel mai des de abuzurile şi acţiunile ilegale ale funcţionarilor.