Procurorii PCCOCS în comun cu ofițerii de investigație INI au descins la compania prestatoare de servicii de hosting ”Level 7” SRL. Percheziții se fac și la domiciliile celor care administrează firma. Operațiunea se desfășoară în baza unor temeiuri rezonabile că ”Level 7” a creat două site-uri prin care retransmitea ilegal anumite Campionate sportive, drepturile asupra cărora erau deținute de postul francez de televiziune ”Canal +”. Informația a fost confirmată în exclusivitate pentru Deschide.MD de șeful adjunct al PCCOCS, Vitalie Busuioc.

Potrivit surselor dina nchetă, în cadrul urmăririi penale s-a stabilit că un grup de persoane care gestionează compania prestatoare de servicii de hosting ”Level 7” SRL, au creat o schemă infracțională prin care încalcă drepturile exclusive de difuzare și transmitere a evenimentelor sportive a Companiei ”Groupe Canal + ” (postul francez de televiziune Canal +), obținând un profit în proporții deosebit de mari. 

În acest scop, compania prestatoare de servicii de hosting ”Level 7” au creat paginile web: www.drakulastream.eu și www.realstreamunited.com, hostate pe teritoriul Republicii Moldova prin intermediul cărora retransmit ilegal în rețeua globală internet meciurile de fotbal din Campionatul Angliei (Barclays Premier League), meciurile de fotbal din Campionatul Franței, meciurile de rugby din cadrul Campionatului Național al Franței Top 14, Campionatul mondial de Formula 1. 

Conform informațiilor preliminare, persoanele care gestionează compania de servicii de hosting ”Level 7” SRL au cauza companiei ”Groupe Canal+” SA un prejudiciu în proporții deosebit de mari în valoare totală de 14.544.000 de euro. 

Potrivit acelorași informații, compania ”Level 7”  se eschivează de la plata impozitelor, prejudiciind bugetul statului în proporții deosebit de mari. 

Deschide.MD a obținut și primele imagini din sediul companiei. Din ele observăm servere și spații de stacare a informației. 

Știrea se va actualiza...