Un polițist a fost reținut de ofițerii Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI, iar alte cinci persoane sunt investigate, după ce ar fi estorcat bani de la comercianții din piața Calea Basrabiei.

Ofițerii SPIA au demarat pe parcursul zilei de ieri, 26 iulie, mai multe acțiuni de urmărire penală, inclusiv percheziții, care i-au vizat pe polițiștii din cadrul IP Rîșcani al Direcției de Poliție a municipiului Chișinău.

Omul legii este suspectat că ar fi perceput taxe ilegale, în valoare de 500 de lei, de la comercianții din piața de pe strada Calea Basarabiei. Banii erau adunați săptămânal la unui din buticurile din piață de unde ulterior erau ridicați de unul și același polițist.

Potrivit Lidiei Sanduleac, ofițer din cadrul SPIA, în urma acțiunilor demarate ieri, un polițist a fost reținut pentru 72 de ore, iar alte cinci persoane sunt documentate în stare de libertate.

„Cele cinci fac depoziții împotriva celui care este reținut pentru 72 de ore. Ultimul nu-și recunoaște vina”, a precizat Sanduleac.

Ofițerii SPIA au documentat schema de mai mult timp, iar în cadrul acțiunilor s-au stabilit probe și martori care demonstrează vinovăția acestora.