În legătură cu incendiile forestiere din sudul Turciei, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău informează că prin intermediul liniei telefonice de urgență constituite la Ambasada Republicii Moldova la Ankara au fost procesate mai multe solicitări parvenite din partea cetățenilor Republicii Moldova, cărora li s-a oferit asistența informațională și consulară.

Totodată, un grup de 7 cetățeni moldoveni a contactat misiunea diplomatică în vederea organizării repatrierii din Marmaris. Astfel, aceștia vor ajunge în Republica Moldova cu un autocar pus la dispoziție de compania de turism responsabilă de sejur.

Conform ultimilor informații furnizate de autoritățile locale, 107 din cele 112 focare au fost localizate și stinse.

Biroul de presă reamintește că, cetățenii moldoveni care se confruntă cu o situație dificilă, specială, sau cu un caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de urgență al Ambasadei Republicii Moldova la Ankara + 90 538 687 21 01 și numărul de urgență al Consulatului general al Republicii Moldova la Istanbul +90 535 983 01 73.

Ministerul recomandă în continuare cetățenilor Republicii Moldova să respecte anunţurile autorităţilor locale, să păstreze în locuri sigure documentele şi valorile personale, biletele de călătorie, banii, cărţile de credit și să evite deplasările în zonele afectate de incendii.