Președintele R.Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu Guy Parmelin, Președintele Confederației Elvețiene. Discuția dintre cei doi oficiali a avut loc la sesiunea a 76-a a Adunării Generale a ONU, de la New York.

În prima zi a sesiunii Adunării Generale a ONU, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut planificate mai multe întrevederi bilaterale.

Prima întrevedere a șefei statului a fost cu Președintele Confederației Elvețiene, Guy Parmelin, cu care a discutat cum să avansăm colaborarea dintre țările noastre în domenii de interes comun. Oficialii au convenit asupra sporirii relațiilor comercial-economice moldo-elvețiene. Totodată, s-a discutat despre intensificarea negocierilor privind acordul de liber schimb cu țările EFTA.

„Am remarcat, în context, programele de dezvoltare realizate cu sprijinul Elveției în țara noastră, în domenii precum aprovizionarea cu apă, educație, sănătate, migrație și altele. I-am mulțumit domnului Președinte pentru ajutorul generos oferit de Elveția pentru sprijinirea luptei cu pandemia din țara noastră, direct, dar și prin intermediul Organizației Mondiale a Sănătății și a platformei COVAX. Elveția este un partener de încredere, și cu care dorim să dezvoltăm relații strânse și în continuare. L-am invitat pe domnul Parmelin să viziteze Republica Moldova atunci când îi va permite agenda”, susține președintele R.Moldova.