Ieri, la intersecția drumurilor care duc spre Tiraspol, s. Tîrnauca, lânga restaurantul "Foișor" și stația de alimentare "Kovceg" au fost instalate mai multe corturi ale miliţiei transnistrene. Cel puţin asta reiese din câteva imagini expediate pe adresa redacţiei Deschide.MD.

Ulterior, am aflat de la Eduard Bumbac - membru al comisiei unificate de control - că este vorba despre nişte aplicaţii desfăşurate de aşa-zisul minister de Interne din regiunea transnistreană. 

"Corturile nu au fost amplasate în zona de securitate, ci doar la hotarul ei. Respectiv nu era necesară anunţarea CUC, sau monitorizarea exerciţiului. Caracterul acestor aplicaţii a fost unul de intervenţie simulându-se careva calamităţi naturale", ne-a declarat Eduard Bumbac. 

Milițienii implicaţi în exerciţiu erau echipați cu veste antiglonț, și căști de protecție. La fel au fost observați și militarii în camuflaj, precum şi maşini de salvare. În total au participat în jur de 50-80 de milițieni si aproximativ de 40 de persoane în camuflaj.

Perimetrul acestui teritoriul, care este îngrădit cu sârmă ghimpată, este monitorizat de echipajele miliției rutiere.

Publicăm mai jos imaginile primite: