Un bărbat de 46 de ani, suspectat de circulație ilegală a drogurilor în proporții deosebit de mari și trecerii peste frontiera vamală a Republicii Moldova a drogurilor, tăinuindu-le de controlul vamal, reținut în Belgia și extrădat autorităților din Moldova.

Acesta, la începutul anului curent, a fost anunțat în căutare internațională pe canalele Interpol cu scop de arest și extrădare la solicitarea Inspectoratului de Poliție Botanica.

Bănuitul, în anul 2020 ar fi introdus în țară, pe cale de contrabandă, mii de pastile care ar conține substanță psihotropă, după care urma să le vândă pe teritoriul țării.

În cadrul măsurilor de investigație, acesta a fost prins în flagrant în timp ce punea în circulație  mii de pastile cu conținut psihotrop.

Bărbatul a primit arest la domiciliu, iar la ședința de judecată nu s-a prezentat, astfel acuzatorul a susținut demersul privind înlocuirea măsurii preventive în arest pentru 30 de zile, cu anunțarea în căutare.

Ca urmare a acțiunilor comune ale polițiștilor moldoveni și cei din Belgia, cu suportul BNC Interpol, acesta a fost reținut în pe teritoriul Belgiei.

La 27 octombrie, bărbatul a fost extrădat în Republica Moldova pe cale aeriană și plasat în Izolatorul de detenție a DP municipiul Chișinău.