(UPDATE 19:07) Potrivit imaginilor difuzate de realitatea LIVE, viceministrul economiei Valeriu Triboi a fost escortat de ofițerii CNA. Sursele Deschide.MD spun că acesta merge la domiciliu unde vor continua perchezițiile. Aceleași surse spun că viceministrul a fost deja reținut. Ținem să precizăm că acesta fost promovat în funcție de PD.

Captură Realitatea LIVE:

(UPDATE 17:48) Angela Starinschi, ofițerul de presă al CNA: Procurorii anticoruptie și ofițerii CNA efectuează perchezitii la Ministerul Economiei, în mai multe birouri, dar și la alte adrese. Operațiunea vizează un caz de corupție. Operatiunea este în desfășurare, revenim ulterior cu detalii. Adresez rugămintea de a nu se opera cu speculatii și informații neconfirmate oficial, acestea ar putea afecta actiunea aflata în desfășurare.

Perchezitii în clădirea Guvernului! Procurorii și ofițerii CNA au descins în sediul Guvernului, unde efectuează perchezitii în mai multe birouri. Sursele noastre precizează ca ar fi vorba de un caz de corupție care vizează Ministerul Economiei si un demnitar de rang înalt.
(Update): Discuții intre ofițerii anticoruptie și reprezentanții SPPS care păzesc clădirea Guvernului. Aceștia ar fi încercat inițial sa împiedice accesul lor în clădire.

Valeriu Triboi a fost numit în funcția de viceministru al Economiei în vara lui 2014 din partea PDM. În perioada 2013 - 2014 a fost director al Agenţiei Proprietăţii Publice, în perioada 2008-2013 – administrator, compania de producere ”Melanto&Co” SRL, în perioada 2006-2007 – administrator, compania de producere FPC ”Cvadro&Co” SRL, iar în perioada 1992-2006 – director de producere, compania FPC ”Invincom” SRL.

Potrivit zdg.md, oficialul, care deţine proprietăţi de milioane, locuieşte într-o casă de lux care este înregistrată pe numele mamei sale, pensionară. Imobilul nu se regăseşte în declaraţia cu privire la venituri şi proprietăţi a acestuia.

Știrea se actualizează ...