Aproape toate comunele și satele din raionul Orhei au fost iluminate de către echipa Partidului „ȘOR”, din 2015 și până în prezent. Astfel, raionul Orhei este cel mai iluminat din Republica Moldova. Recent, echipa lui Ilan Șor a inaugurat iluminatul stradal în satul Camencea din comuna Donici.

Localnicii sunt foarte mulțumiți că au lumină pe străzi și că se simt în siguranță.

„Era foarte rău fără lumină, acum suntem foarte bucuroși. Noaptea ne deplasam foarte greu. Bătrânii nici nu ies din casă”, a menționat o locuitoare a satului Camencea.

„Era greu să mergi pe întuneric. Trebuia să-ți iei cu tine lumânare sau baterie. Acum e mult mai bine”, a spus un alt localnic.

Potrivit primarului comunei Donici, Sergiu Guzun, proiectul iluminatului stradal din satul Camencea costă peste 1,3 de milioane de lei.

„Datorită echipei Partidului „ȘOR”, acest proiect multașteptat a fost implementat. În toată comuna Donici, nu este nicio stradă neiluminată. Îi mulțumesc echipei care a implementat acest proiect. În fiecare sat, avem și câte un teren de joacă. Sunt convins că vor urma și alte proiecte bune”, a afirmat primarul comunei Donici, Sergiu Guzun.

La rândul său, președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a precizat că perspectiva comunei Donici este una frumoasă.

„În scurt timp, vom elabora câteva inițiative care vor permite dezvoltarea turismului în regiune, pentru a reda acestei zone pitorești o altă viață. Potențialul turistic al comunei Donici este unul deosebit. Suntem practic în inima codrilor, unde sunt sate pline de viață și trebuie să le dezvoltăm”, a afirmat Dinu Țurcanu.

Iar primarul municipiului Orhei, Pavel Verejanu, a adăugat următoarele:

„Tot ce a promis Partidul „ȘOR” totul se îndeplinește. Astfel de proiecte nu ar fi posibile fără susținerea dvs. Atât în satul dumneavoastră, cât și în alte localități, proiectele vor continua.”

La evenimentul de inaugurare a iluminatului public a participat și deputatul Partidului „ȘOR”, Reghina Apostolova, care i-a felicitat pe locuitorii satului Camencea cu ocazia faptului că vor avea lumină pe străzi.

„Vă doresc ca această lumină să fie și în sufletele și casele dvs. Să fiți cu toții sănătoși”, a menționat Reghina Apostolova.

Totodată, vicepreședinții Partidului „ȘOR”, Vitalie Balinschi și Sergiu Sîrbu, s-au arătat bucuroși că Partidul „ȘOR” continuă să implementeze proiecte legate de infrastructură și nu numai.

„Doar datorită încrederii dvs. pot fi realizate astfel de proiecte. Noi vom depune eforturi pentru ca acestea să fie implementate și multiplicate”, a menționat Sergiu Sîrbu.

„Dl președinte Ilan Șor, împreună cu întreaga echipă, am elaborat un plan ambițios, să renaștem satele din Republica Moldova. Din păcate, satele din Moldova rămân fără oameni, din cauza că nu au lumină, drumuri, sisteme de apă și canalizare, lumea este nevoită să plece. Pe noi ne doare sufletul pentru satele noastre și suntem obligați să le oferim un viitor”, a precizat Vitalie Balinschi.

Iar deputatul Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, a declarat că odată cu inaugurarea iluminatului public în satul Camencea, echipa Partidului „ȘOR” a pus încă o bifă în angajamentul public asumat în fața oamenilor.

„V-am promis că veți trăi bine, v-am vorbit despre Europa, alta e să o construiești aici, acasă. Vă îndemn din tot sufletul să rămânem uniți și consolidați. Avem multe probleme legate de scumpiri, de pandemie, dar noi lucrăm în continuare pentru oameni, zi și noapte. Din fericire, dvs. nu veți rămâne fără gaz, lumină și fără sărbătoare de Revelion. Ați dat dovadă de curaj, atunci când ne-ați susținut și acum trăiți mai bine. La mulți ani comunei dvs., la mulți ani satului Camencea!”, a declarat deputatul Marina Tauber.

În final, președintele Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, le-a transmis localnicilor că proiectul iluminatului public este unul foarte important pentru el și pentru echipa formațiunii sale.

„Am făcut împreună încă un pas înainte, ceea ce ne motivează să continuăm să depunem efort, ca să ducem la bun sfârșit tot ce ne-am propus. Eu și echipa mea vom face în continuare ceea ce știm mai bine, vom lucra pentru oameni, adică pentru Dumneavoastră, ca să vă facem viața mai bună. Vă mulțumesc pentru încrederea pe care ne-ați acordat-o și că ați acceptat să faceți front comun cu noi. Le mulțumesc și colegilor mei, care lucrează în teren și care nu obosesc să depună eforturi, astfel încât toate planurile noastre să fie îndeplinite”, a declarat Ilan Șor.

Evenimentul de inaugurarea a iluminatului public s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii.

În raionul Orhei, sunt 74 de localități.