Președintele R.Moldova, Maia Sandu, se arată dezamăgită de decizia Academiei de Științe a Moldovei de a-l desemna pe Gheorghe Avornic în calitate de membru al Consiliului Superior al Procurorilor. Opinia a fost exprimată în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la TV8.

Este o sfidare a intențiilor noastre și acțiunilor de reformare a justiției. Este o sfidare a cetățenilor care au votat pentru ordine în justiție”, a declarat ea.

Amintim că „urmare a interviului desfășurat la 20 ianuarie 2022, Comisia pentru organizarea și desfășurarea concursului de selectare a candidatului la funcția de membru al Consiliului Superior al Procurorilor din rândul societăţii civile, l-a desemnat pe Gheorghe AVORNIC, dr. hab., prof. univ., în calitate de membru al Consiliului Superior al Procurorilor din partea societății civile, ales de AȘM”, se arată într-un comunicat emis de Academia de Științe a Moldovei.

Gheorghe Avornic a fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) iar acum este avocatul fostului lider PDM Vladimir Plahotniuc. anterior presa a scris că Avornic deține proprietăți și firme în România și că a fost cercetat într-un dosar penal.

Citiți și: Litvinenco despre desemnarea lui Avornic la CSP: Este inacceptabil să fie numiți oameni lipsiti de integritate