Reprezentantul Republicii Moldova la Campionatul European de Lupte Greco-romane a câștigat argintul. Precum informează Ministerul Educației, trofeul aparține Maestrului Emerit al Sportului, Victor Ciobanu.

Sportivul a obținut medalia de argint în categoria de până la 60 de kilograme în cadrul Campionatului European (ediția 2023), rezervat seniorilor. Competiția s-a desfășurat în perioada 20-23 aprilie în or. Zagreb (Croația). Victor este sportiv în cadrul Centrului de Pregătire a Loturilor Naționale.  

În luptele preliminare sportivul nostru a învins adversarii din Germania, Franța și Turcia, iar în semifinală l-a surclasat pe un sportiv din Serbia. Lupta finală a avut-o cu Campionul European din 2020, Edmond Nazaryan, din Bulgaria, cedând în fața acestuia.  

Un alt sportiv din Republica Moldova, Mihail Bradu, categoria de greutate 82 kg, s-a clasat pe locul V.   

La un pas de podium s-a oprit și Alexandrin Guțu, categoria de greutate 77 kg, care în urma accidentării nu a reușit să dispute lupta pentru locul III, astfel clasându-se pe locul V

Victoriile obținute de către luptătorii din Republica  Moldova se datorează și muncii antrenorilor lotului Naţional de lupte greco-romane, Mihail Cucu și Roman Zgardan.  

Participarea la competiție a fost posibilă datorită sprijinului financiar al Ministerului Educației și Cercetării (MEC), iar sportivii și antrenorii vor beneficia de premii bănești oferite de către minister.