Moldoveanul Dan Olaru, Maestru Emerit al Sportului, a revenit acasă cu medalia de aur după participarea la Cupa Mondială de tir cu arcul, ediția 2023.  Competiția a avut loc în perioada 18-23 aprilie 2023 în orașul Antalya, Turcia.

Potrivit unui comunicat emis de Ministerul Educației și Cercetării, tânărul a obținut medalia de aur în cadrul Cupei Mondiale la individual.

Recent, campionul a revenit în țară, împreună cu antrenoarea sa Irina Cecanova. Aceștia au fost întâmpinați de Sergiu Gurin, secretar de stat al Ministerului Educației și Cercetării, pe aeroportul de la Chișinău. 

Precum a remarcat Sergiu Gurin, rezultatele obținute în cadrul competiției reprezintă un succes important pentru Republica Moldova. Acesta și-a exprimat recunoștința față de toți participanții pentru munca și determinarea de care dau dovadă.

Maestrul Emerit al Sportului, arcașul Dan Olaru, este încadrat la Centrul Sportiv de Pregătire a Loturilor Naționale.

Recent, rezultate remarcabile a obținut și un alt sportiv din Republica Moldova: Reprezentantul țării noastre la Campionatul European de Lupte Greco-romane, Victor Ciobanu, a câștigat argintul. 

Deschide și: Rezultate remarcabile pentru R. Moldova la Campionatul European de Lupte Greco-romane. Sportivii vor primi premii bănești din partea MEC

Deschide și: VIDEO // Muzică de fanfară a răsunat la frontieră. Vicecampionul european Victor Ciobanu, întâmpinat de colegi la intrarea în țară