Federația de Biatlon din Republica Moldova marchează astăzi 30 de ani de la înființare. În acest context, președintele FBRM, Dmitri Torner, a venit cu un mesaj de felicitare adresat sportivilor și veteranilor acestei discipline sportive.

Este o mare onoare pentru mine să vă felicit cu ocazia aniversării de 30 de ani de la fondarea federației noastre. Acest jubileu este un eveniment important în istoria biatlonului Moldovei, acest gen de sport unind mulți oameni minunați. Este un sport care dezvoltă cele mai bune tradiții de competitivitate, onestitate, contribuie la educarea noilor generații de sportivi și creșterea unor lideri puternici!”, a menționat Torner.

Președintele FBRM notează că biatloniștii din R.Moldova sunt o comunitate de profesioniști de nivel înalt.

Sportivii, antrenorii, medicii, fanii, personalul Federației, toți cei care sunt aproape de biatlon fac parte din familia biatlonului moldovenesc. Suntem cu toții uniți prin dragostea și devotamentul față de acest sport frumos, de dorința de a-l aduce la cel mai înalt nivel în țară și în lume. Rezultatul muncii noastre comune sunt realizările tradițional majore pe arena internațională. Am stabilit un ritm accelerat și sunt convins că acesta va fi menținut până la următorul nostru jubileu. În ce mă privește, eu voi face tot posibilul pentru a contribui la dezvoltarea biatlonului și popularizarea lui în Moldova și pe arena internațională, deoarece aceasta este una dintre marile oportunități pentru țara noastră pentru a merge înainte”, a adăugat el.

Torner susține că, în pofida tuturor dificultăților, biatloniștii moldoveni au o evoluție stabilă, străduindu-se în mod constant să se perfecționeze, arătând că sunt concurenți demni și devenind tot mai puternici în fiecare zi.

Îmi doresc din toată inima să continuăm cu toții să cucerim noi culmi și să bucurăm fanii cu rezultate înalte, cu victorii frumoase și spectaculoase! Nu am nici o îndoială că biatlonul moldovenesc va fi prezent pe Olimpul sportiv, iar imnul Moldovei va fi intonat și de acum încolo la ceremoniile de premiere!”, a precizat președintele Federației.

Federația de Biatlon din Republica Moldova a fost înființată la 12 mai 1993. Federația este afiliată la Uniunea Internațională de Biatlon (IBU) din 1993. Cele mai bune rezultate ale biatloniștilor moldoveni sunt două medalii de aur și una de bronz la Campionatul European.