Spadasina Ana Maria Popescu, multiplă medaliată europeană, mondială şi olimpică, a obţinut argintul în finala probei de spadă, la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Sportiva chineză Sun Yiwen a obţinut medialia de aur după ce a învins-o pe sportiva romănă printr-o tuşă de aur. Popescu a fost pentru a doua oară într-o finală olimpică, după ce în 2008, la Beijing a obţinut medalia de argint.

Aflată la a 5-a participare la Jocurile Olimpice, spadasina Ana Maria Popescu a obţinut pentru a doua oară în carieră, la 36 de ani, medalia olimpică de argint, în proba de spadă individual. Medalia obţinută de Popescu este totodată şi prima a delegaţiei României la Tokyo 2020, scrie Mediafax.

Popescu a fost învinsă, sâmbătă, în finală, de sportiva chineză Yiwen Sun, favorita numărul 4 a turneului olimpic, cu 11-10, la tuşa de aur.

Campioană olimpică cu echipa, în 2016, la Rio de Janeiro, şi vicecampioană la individual, în 2008, la Beijing, Ana Maria Popescu a decis in extremis să participe la actuala ediţie a Jocurilor, cea de a 5-a ediţie la care participă în carieră, după ce în 2020 a suferit o intervenţie chirurgicală.

Ana Maria Popescu a avut un parcurs perfect până în finală trecând, rând pe rând, de Kiria Tikanah Abdul Rahman (Singapore) cu 15-10 şi de Sera Song (Corea de Sud), cu 15-6.

În sferturile de finală, românca s-a confruntat cu estonianca Julia Beljajeva, pe care a învins-o fără drept de apel, cu 15-8.

În semifinală, Ana Maria Popescu a rămas la fel de concentrată, conducând detaşat pe toată durata confruntării de pe planşă, în faţa celeilalte estonience, Katrina Lehis, pe care a învins-o fără mari emoţii, cu 15-11.

După un prim tur liber, Ana Maria Popescu a trecut rând pe rând de Kiria Tikanah Abdul Rahman (Singapore) cu 15-10, Sera Song (Corea de Sud), cu 15-6, Julia Beljajeva (Estonia) cu 15-8 şi în semifinală, de Katrina Lehis (Estonia), cu 15-11.