Campioana în exerciţiu de la US Open, Emma Răducanu, a fost desemnată sportiva anului de către Sunday Times. Emma Răducanu este un nume pe care mulţi l-au auzit pentru prima dată la Wimbledon 2021. Sportiva cu origini româneşti a venit din calificări şi n-a pierdut set pe durata turneului.

Nicio altă jucătoare venită din calificări nu a câştigat vreodată un Grand Slam, iar britanica a reuşit acest lucru la US Open 2021. Parcursul ei a inclus victorii extraordinare în faţa multor adversare dificile, singurul set cedat fiind în calificări.

În finală, ea a învins-o pe o altă tânără jucătoare, Leylah Fernandez, pentru a-şi adjudeca primul trofeu de Grand Slam, la vârsta de ¸18 ani. Acest lucru i-a permis un salt istoric de peste 150 de locuri în clasament, ceea ce reprezintă un record.

Totul în legătură cu acest triumf a fost istoric, motiv pentru care Sunday Times o numeşte sportiva anului.

Rebecca Myers, jurnalistă la Sunday Times şi reporter principal pentru premiul Femeia Sportivă a Anului, a declarat: "Felicitări tuturor câştigătoarelor noastre în ceea ce a fost un an revoluţionar pentru sportul feminin. Sportiva noastră, foarte demnă de titlul de Sportiva Anului 2021, Emma Răducanu, a făcut istorie la US Open şi a inspirat atât de multe fete şi femei tinere de acasă prin succesul ei."