Tânărul moldovean Daniel Procopciuc a devenit, din nou, campion mondial la Armwrestling. După ce acum o lună, sportivii moldoveni au cucerit în Vilnius, la cel de al 30-lea Campionat European de Armwrestling, în total 22 de medalii, dintre care: 11 de aur, 6 de argint și 5 de bronz, sportivii au participat la „WORLD ARMWRESTLING AND PARA-ARMWRESTLING CHAMPIONSHIPS 2021” desfășurat în acest an la București, România.

Moldovenii au participat printre alți 1200 de sportivi din 46 țări ale lumii, revenind acasă cu o medalie de aur, șase de argint și una de bronz. Cel care a clasat R. Moldova pe locul unu mondial a fost, din nou, Daniel Procopciuc, care l-a înfruntat pe cel mai titular sportiv din Rusia, Oleg Cherkasov, la categoria până la 70 de kg.

Potrivit secretarului general al Federației moldovenești de Armwrestling, Anna Belenciuc, acesta a fost cel mai incendiar, frumos și lung meci din cadrul campionatului mondial din acest an, iar experții din lumea armwrestlingului afirmă că meciul poate fi numit legendar și va rămâne pentru totdeauna în istoria armwrestlingului.

Procopciuc a declarat că succesele sale le datorează în primul rând antrenorului său, Alexandru Grumeza care recent a primit titlul de Antrenor Emerit al Republicii Moldova, cât și timpului acordat antrenamentelor și răbdării avute pentru a atinge aceste frumoase rezultate.

Potrivit lui Grumeza, care este și președintele Federației moldovenești de Armwrestling, Daniel este cel care îmbină de minune sportul și medicina iar datorită perseverenței sale rezultatele frumoase nu se lasă a fi așteptate.