Cercetători și experți din R. Moldova și România se reunesc la o conferință dedicată Chișinăului interbelic


Este vorba despre un eveniment, care va aduna mai multe persoane marcante pentru discuții și analiză a situației din Chișinău. conferința este roganizată de Fundația HERITAGE 21, de comun cu Asociația Națională a Tinerilor Istorici din Moldova și cu Institutul Patrimoniului Cultural.
„Evenimentul face parte din proiectul cultural Interbellic Fest @ CHIȘINĂU.RO și își propune să valorifice, printr-o abordare interdisciplinară, moștenirea istorică, urbanistică, educațională și cultural-artistică a orașului Chișinău în perioada interbelică (1918–1940).
Vor participa cercetători din Republica Moldova și România, istorici, arhitecți, antropologi, critici de artă, sociologi, muzeografi și profesori universitari care vor analiza transformările profunde ale orașului din perspectiva valorilor moderne și a dinamicii societății interbelice. Printre temele abordate se numără: urbanism și arhitectură, reformele educaționale, presa și literatura, viața artistică, minoritățile, elitele intelectuale și mutațiile sociale într-un Chișinău aflat între tradiție și modernitate”, ne informează organizatorii.
Evenimentul este organizat în parteneriat cu: Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea de Stat din Moldova, Muzeul Național al Literaturii Române Iași, Muzeul Național de Artă al Moldovei, precum și cu susținerea Ministerului Culturii al Republicii Moldova, Companiei Megagen-Moldova, Zonei Economice Bălți și altor parteneri culturali și media.
Acestă conferință are genericul „Chișinăul Interbelic, luminile și umbrele unei epoci: istorie, educație, cultură și transformări sociale” și se va desfășura în perioada 5–6 mai 2025, Chișinău, Muzeul Național de Artă al Moldovei, str. 31 august 1989, nr. 115, în Sala de Conferințe a Muzeului. Evenimentul va începe la orele 9:00.
Accesul publicului este liber, în limita locurilor disponibile.
Pentru detalii suplimentare și programul complet al conferinței, puteți accesa pagina de facebook a Fundației Heritage 21.

