Kremlin: O întâlnire între Vladimir Putin și Donald Trump este „posibilă” și „necesară”, dar mai este de lucru; „acest moment nu a sosit încă”

DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
Внешние
O întâlnire între Vladimir Putin și Donald Trump este „posibilă” și „necesară”, dar mai este de lucru; „acest moment nu a sosit încă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de ANSA (Italia).
21.7.2025 15:33
21.7.2025 15:36
Deschide md
Внешние

„Poate că va fi necesar să oficializăm și unele acorduri importante care vor fi atinse în timp, după ce se va fi depus multă muncă. Dar acel moment nu a sosit încă”, a spus Peskov într-un interviu acordat „Vigtrk”, relatat de „Tass”. „Acea muncă trebuie încă făcută”, transmite Euractiv.

Declarațiile lui Donald Trump indică dorința de a ajunge la un acord în Ucraina cât mai curând posibil, dar Washingtonul înțelege din ce în ce mai mult complexitatea acestui proces „lung și dificil”, a adăugat Peskov. Suntem obișnuiți cu „o retorică destul de dură și directă”, a adăugat Peskov, dar „în același timp, își confirmă intenția de a continua să facă tot posibilul pentru a facilita o soluție pașnică”. Și Putin „și-a exprimat în repetate rânduri dorința de a ajunge” la un acord pașnic „cât mai repede posibil”.

Șeful centrului situațional pentru Ucraina din cadrul Ministerului Apărării din Germania, generalul-maior al Bundeswehr-ului, Christian Freuding, a declarat sâmbătă că Moscova intenționează să lanseze simultan până la 2.000 de drone către Ucraina, a relatat presa ucraineană. Acest lucru „va reprezenta o provocare serioasă pentru sistemul ucrainean de apărare aeriană”, a adăugat Freuding într-un podcast. „Sunt necesare contramăsuri inteligente”, a adăugat el, menționând că utilizarea rachetelor Patriot împotriva dronelor kamikaze rusești este ilogică, acestea costând 30.000-50.000 de euro, în timp ce o rachetă Patriot costă peste 5 milioane.

„Urmărim de ceva vreme operațiunile rusești împotriva UE și a președintelui Comisiei. Fact-checkerii independenți au identificat în mod clar aceste operațiuni în contextul moțiunii de cenzură”, a relatat Thomas Regnier, purtător de cuvânt al Comisiei Europene. Moțiunea de neîncredere împotriva președintelui Comisiei Europene a fost prezentată de eurodeputatul român Gheorghe Piperea, vicepreședinte al grupului ECR, și semnată de alți 77 de eurodeputați din diverse grupuri politice europene de extremă dreapta. Pe 10 iulie, această moțiune a fost respinsă de sesiunea plenară de la Strasbourg cu 360 de voturi împotrivă și 175 pentru. Deja la momentul respectiv, cu trei zile înainte de vot, la deschiderea dezbaterii în hemiciclu, Ursula von der Leyen a declarat că moțiunea „a fost semnată de prietenii lui Putin”. „Acestea sunt mișcări alimentate de teorii ale conspirației, care vor să polarizeze societățile noastre, inundându-le cu dezinformare”, a spus Ursula von der Leyen. Astăzi, însă, un purtător de cuvânt al Comisiei merge mai departe: în lumina activității fact-checkerilor independenți”, a anunțat purtătorul de cuvânt, „moțiunea trebuie plasată în contextul «operațiunilor rusești împotriva UE și a președintelui său», pe care Bruxelles-ul „le urmărește de mult timp”,

Aceste rapoarte ale fact-checkerilor „sunt o reamintire suplimentară a faptului că există actori, strâns asociați cu propaganda de stat rusă, care continuă să încerce să polarizeze și să slăbească Uniunea Europeană”, a subliniat Thomas Regnier, purtător de cuvânt al Comisiei Europene. „Aceștia exploatează în mod oportunist evenimentele sau discuțiile politice din UE pentru a distorsiona dezbaterea politică, a răspândi teorii ale conspirației sau a discredita politicienii europeni. Presa liberă și independentă din Europa, precum și fact-checkerii, au un rol important de jucat în promovarea înțelegerii acestei probleme”, a concluzionat Regnier.

Forțele ruse au doborât sâmbătă seară 93 de drone ucrainene deasupra a nouă regiuni ale țării și a Mării Negre, a anunțat Ministerul Apărării pe Telegram. Cel mai mare număr de vehicule aeriene fără pilot, 38, au fost interceptate deasupra regiunii Briansk, în timp ce 19 au fost distruse în regiunea Moscova, dintre care 16 se îndreptau spre capitala Rusiei.

Ключевые слова:
Nu a fost găsit nici un cuvânt cheie.
Поделитесь статьей:
Будьте в курсе последних новостей на нашей странице в Telegram
Подпишитесь на
Deschide.md