Parlamentul, în pauză! Deputații nu se întrunesc în ședință plenară în această săptămână

DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
Политические
Deputații nu se vor întruni în ședință plenară în această săptămână. Biroul Permanent a dispus ca următoarea ședință a Parlamentului să aibă loc abia pe 22 mai.
14.5.2025 17:35
14.5.2025 17:35
Deschide md
Политические

Astfel, parlamentarii urmează să examineze trei proiecte de lege pentru armonizarea legislației naționale cu legislația UE. Este vorba despre proiectul de lege care prevede modificarea unor acte normative  ce vizează controlul tutunului, dar și proiectul privind instituirea unui cadru normativ necesar desfășurării activităților de utilizare în condiții de izolare a microorganismelor modificate genetic.

La fel, va fi examinat și proiectul de lege privind normele și standardele de siguranță pentru navele de pasageri. Implementarea acestei inițiative legislative va asigura un cadru normativ național cu reglementări clare și uniforme privind siguranța vieții și a bunurilor pe navele de pasageri, precum și pe ambarcațiunile de mare viteză pentru pasageri.

Mai multe proiecte urmează a fi examinate de Parlament în prima lectură. Printre acestea se regăsesc inițiativele legislative privind aderarea Republicii Moldova la Convenția pentru reglementarea pașnică a conflictelor internaționale, întocmită la Haga la 18 octombrie 1907; prevenirea și combaterea traficului ilicit de substanțe dopante; modificarea Legii apelor.

Parlamentarii vor mai ratifica Acordul de facilitate de credit cu Agenția Franceză pentru Dezvoltare în vederea implementării proiectului „Inițiativa pentru dezvoltarea infrastructurii publice durabile prin renovări de eficiență energetică”, precum și Acordul de finanțare cu Comisia Europeană și regiunea Hauts-de-France pentru Programul Interreg Europe 2021-2027, care prevede că Republica Moldova va beneficia de sprijin financiar european destinat consolidării politicilor publice și dezvoltării cooperării instituționale.

În cea de-a doua lectură, vor fi examinate modificări la Legea privind implementarea parțială a votului prin corespondență și la Legea privind partidele politice; instituirea mecanismului de acordare parțială a asistenței juridice garantate de stat; uniformizarea procedurilor de evaluare a performanțelor judecătorilor și procurorilor. Totodată, deputații urmează să aprobe și două proiecte de hotărâre. Acestea se referă la actualizarea Registrului monumentelor Republicii Moldova ocrotite de stat, dar și la numirea unui Consilier pentru soluționarea contestațiilor al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor.

În lectura a treia, vor fi examinate inițiativa legislativă privind detașarea experților naționali la instituțiile sau organismele Uniunii Europene și proiectul privind modificarea unor acte normative privind combaterea eficientă a fenomenului corupției electorale și aspectele conexe acestuia.

Ключевые слова:
Nu a fost găsit nici un cuvânt cheie.
Поделитесь статьей:
Будьте в курсе последних новостей на нашей странице в Telegram
Подпишитесь на
Deschide.md