Președintele Lituaniei cere sancțiuni anti-ruse ca un „cocktail Molotov”

DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
Внешние
Președintele lituanian Gitanas Nauseda a cerut marți Uniunii Europene să impună Rusiei sancțiuni mai dure în contextul războiului pe care forțele Moscovei îl continuă împotriva Ucrainei, transmite dpa.
27.5.2025 18:25
27.5.2025 18:26
Deschide md
Внешние

(Șeful statului rus, Vladimir) Putin întoarce întreaga lume împotriva sa și merită într-adevăr sancțiuni mai aspre decât cele deja existente”, a spus Nauseda la televiziunea din Lituania, transmite Agerpres.

Sper într-adevăr că colegii noștri din Uniunea Europeană vor înțelege că al 17-lea pachet de sancțiuni a fost doar o încălzire. Trebuie să pregătim al 18-lea pachet de sancțiuni, care seamănă mult cu un cocktail Molotov”, a insistat el.UE a adoptat cele mai recente sancțiuni anti-ruse săptămâna trecută.

Acestea includ restricții mai mari pentru așa-numita ''flotă fantomă'' rusească folosită la transportul țițeiului și al produselor petroliere.

Deja se pregătește următorul pachet de măsuri împotriva Moscovei.Lituania, fostă republică sovietică, acum membră a NATO și a Uniunii Europene, este una din cele mai vehemente susținătoare ale Ucrainei pe scena internațională.Rusia a lansat în ultimele zile lovituri aeriene de mari proporții împotriva Ucrainei, provocând condamnări din partea multor țări.

Inclusiv președintele american Donald Trump a amenințat Moscova cu noi sancțiuni și l-a acuzat pe liderul de la Kremlin că „a înnebunit de tot” - evaluare cu care Nauseda s-a declarat de acord.

Acestea sunt cuvinte grele și o declarație complet adecvată, deoarece nouă ne-a fost clar acest lucru de multă vreme”, a spus președintele Lituaniei.Putin a trimis forțele ruse să invadeze Ucraina în februarie 2022, iar ucrainenii au reușit de atunci să se apere și să nu capituleze, deși inamicul a ocupat o parte din teritoriul țării lor.

Ключевые слова:
Nu a fost găsit nici un cuvânt cheie.
Поделитесь статьей:
Будьте в курсе последних новостей на нашей странице в Telegram
Подпишитесь на
Deschide.md