Avertismentul ministrului francez de Externe: „Riscul unui război în Uniunea Europeană nu a fost niciodată mai mare”

DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
Externe
„Linia frontului se apropie neîncetat de noi din cauza ambiţiilor imperialiste” ale Rusiei şi a războiului pe care l-a lansat în Ucraina, a afirmat luni, la postul France Inter, ministrul francez de Externe Jean-Noël Barrot, cu câteva ore înaintea unei dezbateri în Parlamentul francez pe tema Războiului din Ucraina şi securităţii Europei.
3.3.2025 13:50
3.3.2025 13:50
Deschide md
Externe
Riscul unui război pe continentul european, în Uniunea Europeană (UE), nu a fost niciodată atât de mare, pentru că, de 15 ani, ameninţarea nu încetează să se apropie de noi”, avertizează şeful diplomaţiei franceze, relatează AFP, potrivit Agerpres, transmite Digi24.ro.
Pentru a pune capăt războiului rus de agresiune în Ucraina, vrem ca Statele Unite, prin presiuni, să-l facă pe Vladimir Putin să vină la masa negocierilor şi să accepte să pună capăt o dată pentru totdeauna ambiţiilor sale imperialiste, care au deplasat linia frontului tot mai aproape de noi”, a continuat el.

Jean-Noël Barrot a salutat rezultatul reuniunii la vârf a 15 state europene duminică, la Londra.

Am asistat la o trezire a unei întregi părţi a europenilor care refuzau să vadă realitatea lucrurilor”, apreciază el.

Aceste ţări europene sunt de-acum convinse, în opinia sa, de necesitatea ca „Europa să-şi asume propria apărare şi propria securitate şi ca noi să punem în aplicare mijloace necesare pentru a nu mai niciodată nevoiţi să întrebăm Statele Unite ce pot să facă pentru securitatea europenilor”.

Propunerea Franţei şi Marii Britanii a unui armistiţiu pe o perioadă de o lună în Războiul din Ucraina „aerian, maritim şi privind infrastructurile energetice (...) era o modalitate de a verifica că Rusia vrea să pună capăt acestui război”, precizează el.

„Asta înseamnă că trupele ruse nu se retrag terestru într-o primă etapă. Atunci încep adevăratele negocieri de pace, pentru că noi vrem pacea, însă vrem o pace solidă şi o pace durabilă”, subliniază ministrul francez de externe.

Jean-Noël Barrot consideră ”posibilă” o reluare a dialogului între preşedinţii american Donald Trump şi ucrainean Volodimir Zelenski după altercaţia lor de vineri la Casa Albă.

Cred că există dorinţa de ambele părţi, o conştientizare comună că este în interesul Ucrainei, în interesul europenilor şi în interesul americanilor să facă în aşa fel încât să se oprească veleităţile imperialiste” ruse, subliniază şeful diplomaţiei franceze.

El declară că îi este „un pic greu să înţeleagă” „pauza” ordonată de către secretarul amerixan al Apărării Pete Hegseth, potrivit mai multor publicaţii amerixane, în toate operaţiunile cibernetice ale Statelor Unite împotriva Rusiei.

„În privinţa atacurilor cibernetice, statele UE sunt atacate constant de către Rusia”, arată cu degetul ministrul francez.
Cuvinte cheie:
Nu a fost găsit nici un cuvânt cheie.
Distribuie articolul:
Fii la curent cu ultimile știri pe pagina noastră de Telegram
Abonează-te la
Deschide.md