Cum îl manipulează Vladimir Putin pe Donald Trump: 5 greșeli majore ale președintelui SUA

DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
BREAKING NEWS
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
NEWS ALERT
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
DESCHIDE.MD
FLASH NEWS
Externe
Donald Trump a căzut din nou în capcana lui Vladimir Putin. După convorbirea telefonică de luni, 20 mai, cu liderul de la Kremlin, președintele SUA și-a schimbat poziția privind încetarea focului în Ucraina. Rich Lowry, editorialist la New York Post, o publicație pro-Trump, îl critică dur pe șeful de la Casa Albă și evocă „cinci greșeli pe care le-a făcut în relația cu Moscova”.
24.5.2025 11:06
24.5.2025 11:06
Deschide md
Externe

Scriitorul american Richard A. Lowry, 56 de ani, este redactor-șef al National Review, o revistă americană de știri și opinii conservatoare și editorialist NY Post și analist politic, fiind invitat frecvent la NBC News și Meet the Press, scrie Libertatea.

Înainte de conversația telefonică, Trump ceruse o încetare imediată a focului în Ucraina. Însă, după discuția cu liderul de la Kremlin, președintele american pare să fi renunțat la această solicitare.

În urma convorbirii, administrația Trump s-a declarat mulțumită că Moscova este dispusă să negocieze cu Kievul. Acest lucru se întâmplă, în ciuda faptului că Rusia continuă bombardamentele asupra Ucrainei. Această schimbare de atitudine reprezintă o victorie diplomatică pentru Putin.

Rich Lowry a identificat, în editorialul său, 5 greșeli majore făcute de Donald Trump.

Dezechilibru

Putin „nu a fost niciodată supus unor presiuni americane atât de mari precum președintele ucrainean Zelenski, a cărui principală crimă este conducerea unei țări pe care vecinul său mai mare încearcă să o subjuge”.

Lowry scris că Zelenski „a înțeles mesajul după intimidarea pe care a îndurat-o în Biroul Oval acum câteva luni” și că „a făcut tot posibilul să se prezinte ca o persoană rezonabilă interesată de o înțelegere”.

Abordare greșită

„Spre deosebire de abordarea sa obișnuită față de Putin, Trump s-a comportat mai puțin ca un nebun și mai mult ca un terapeut, vorbind pe un ton blând, extrem de înțelegător și hotărât, fără prejudecăți”, se arată în articol.

Trump nu a folosit niciodată un „ton implorator”, iar când Putin a lansat atacuri la scară largă asupra Kievului în aprilie, Trump doar a postat pe platforma sa „Truth Social”: „Vladimir, STOP!”

„Prea important” pentru Trump

Pentru Lowry, este clar: „Putin vrea să obțină noi câștiguri teritoriale în războiul împotriva Ucrainei și să continue să amâne negocierile”, sperând că „Trump se va sătura și va opri ajutorul american acordat Ucrainei”. Scopul său: să provoace o ruptură între SUA și Europa.

A căzut în capcana propagandei

Lowry se teme că Trump pare să fi adoptat punctul de vedere al susținătorilor săi, și anume că Putin nu este problema, ci mai degrabă că președintele rus a fost „atins în război de globaliști care nu au luat suficient în considerare interesele și sentimentele Rusiei”.

„Putin a precizat clar că existența Ucrainei ca stat independent, guvernat independent, este rădăcina războiului său”, spune el.

Inversarea făptașului cu victima

„Atâta timp cât Putin crede că câștigă și are toate cărțile în mână, nu există niciun motiv pentru care să devină mai tolerant”, analizează jurnalistul american.

El solicită administrației Trump să „clarifice faptul că va sprijini Ucraina dacă Putin nu renunță la cerințele sale extreme. Altfel, Putin are toate motivele să creadă că poate rezista dacă SUA tinde să „dea vina pe victima agresiunii lor neprovocate”, adică pe Ucraina.

Anterior, Johannes Hano, jurnalist multipremiat, afirmă că Vladimir Putin (72 de ani) deține informații secrete despre Donald Trump (78 de ani).

Informații compromițătoare

Într-un interviu pentru Bild. Hano a spus „Rusia l-ar fi cultivat pe Trump pe termen lung, influențându-l fără a-l șantaja direct până acum” și că președintele de la Kremlin ar avea informații compromițătoare despre liderul de la Casa Albă, legate de afaceri imobiliare din anii 80 și de o proprietate din Moscova.

Jurnalistul german a sugerat că Moscova ar fi folosit tactici subtile de manipulare și cultivare a relației cu Trump de-a lungul anilor. Conexiunile lui Trump cu Rusia ar data din anii ’80, când omul de afaceri american ar fi fost implicat în tranzacții imobiliare în Uniunea Sovietică.

„Trebuie să fie narcisiști. Trebuie să fie infideli în căsniciile lor și ușor de sedus. Trebuie să creadă că sunt cei mai mari, cei mai tari”, susține acesta.

Și asta, crede Hano, s-a aplicat în mare măsură și lui Trump.

Agentul Krasnov

În afară de ajutorul financiar, în timpul campaniei electorale americane din 2016, partea rusă a intrat activ în politică pentru a-l susține pe Trump.

„Agențiile de informații americane au ajuns la concluzia că a existat o operațiune uriașă și de amploare a serviciilor de informații rusești pentru a-l face pe Donald Trump președinte în detrimentul celeilalte candidate, Hillary Clinton”, adaugă Hano. Și „rețeaua” funcționează și astăzi. „Ceea ce face Trump este ceea ce își dorește Putin. Aceasta este consecința a tot ceea ce am văzut: că se înțelege mult mai bine cu Putin decât cu Occidentul”, a concluzionat expertul.

În plus, în februarie, Alnur Mussaiev, fost șef al serviciilor de informații din Kazahstan, a susținut, într-o postare pe rețelele sociale, că Donald Trump a fost recrutat de KGB în 1987 și că, de atunci, a operat sub numele de cod „Krasnov”.

Atât Trump, cât și Kremlinul au negat în mod repetat existența unor legături secrete între ei.

Cuvinte cheie:
Nu a fost găsit nici un cuvânt cheie.
Distribuie articolul:
Fii la curent cu ultimile știri pe pagina noastră de Telegram
Abonează-te la
Deschide.md