Meniu unic în grădinițele din Chișinău


Meniul este elaborat de specialiști în nutriție și educație și urmărește asigurarea unei alimentații echilibrate pentru copii, menționează DGETS, într-un comunicat de presă, citată de IPN.
Potrivit DGETS, meniul este elaborat în conformitate cu ordinele Ministerului Sănătății, care stabilește cadrul normativ pentru implementarea unui regim alimentar sănătos și al unei activități fizice adecvate în instituțiile de învățământ. Autoritățile actualizează lista produselor alimentare recomandate pentru preșcolari și elevi, pentru a asigura accesul copiilor la produse alimentare sănătoase și pentru a sprijini educarea abilităților de consum al alimentelor sănătoase. Potrivit DGETS, meniul se bazează pe Ghidul Metodologic Culinar.
Meniul prevede activitate de 10,5 ore, include trei mese principale (dejun, prânz, cină) și o gustare și echilibru perfect între calorii, proteine, lipide și glucide, pentru o alimentație sănătoasă și echilibrată. Scopul meniului este de a le oferi copiilor mese nutritive și sănătoase, sprijinind dezvoltarea lor fizică și cognitivă.
Potrivit DGETS, meniul a fost creat de un grup de lucru format din directori de instituții, lucrători medicali, tehnologi alimentari și nutriționiști ai ANSP și Centrul de Sănătate Publică.
.png)
.png)